Ιστορία

Το 1972 ο Αλέξανδρος Μπαχαρίου, Διπλ/χος Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ,  ιδρύει την ΕΛΒΙΦΡΕΝ.  Η δραστηριότητα της επιχείρησης εκίενη την εποχή,  ήταν αποκελιστικά  η παραγωγή θερμουίτ φρένων για βαρέα οχήματα. 

Ο Αλέξανδρος Μπαχαρίου, ξεκίνησε την επιχείρηση ως παραγωγική μονάδα και επένδυσε στην αγορά σύγχρονων μηχανημάτων από εργοστάσια του εξωτερικού, τα οποία εξασφάλιζαν αποδοτική και ποιοτική παραγωγή των θερμουίτ φρένων. 

Την ίδια εποχή απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία του αγγλικού οίκου Don, η οποία διατηρείται  μέχρι και σήμερα.  Από τη Don,  εισήγαγε καμπυλωτά φύλλα,  τα οποία αποτελούσαν την πρώτη ύλη για την παραγωγή του θερμουίτ και με την κατάλληλη επεξεργασία παράγονταν τα θερμουίτ φρένων. Η παραγωγή για πολλά χρόνια διατίθεται σε επιλεγμένα εμπορικά καταστήματα  σε όλη την Ελλάδα.

1982: Η ατομική επιιχείρηση μετατρέπεται σε ανώνυμη, με την επωνυμία ΕΛΒΙΦΡΕΝ ΑΒΕΕ

1990: Είναι ο πρώτος εισαγωγέας δισκοφρένων για επαγγελματικά οχήματα στην Ελλάδα. Από εκείνη τη χρονιά και μετά, η εταιρεία σταδιακά επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων γύρω από το σύστημα πέδησης  και αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα, διευρύνοντας συνεχώς την γκάμα των ειδών της. 

1999: Αλλαγή στην εμπορική πολιτική της εταιρείας με τη δημιουργία δικτύου πωλητών σε όλη την Ελλάδα και αλλαγή πελατολογίου με έμφαση τα συνεργεία οχημάτων. 

2007: Ίδρυση υποκαταστήματος στη Β. Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.